Home
Noutati


< 1 2 3 4 >
Pagina 3 din 4

07 August 2013
Revizuirea proiectului legii malpraxisului

Prezentul proiect de lege reprezinta forma refacuta a proiectului de Lege privind abrogarea Titlului XV Răspunderea civilă a personalului medical și a furnizorului de produse și servici imedicale, sanitare și farmaceutice al Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii postat pe site-ul Ministerului.

Mai multe detalii puteti gasi aici

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ.
06 August 2013
Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESÄ‚

București, 6 august 2013

Reunită la București, astăzi, 6 august 2013, reprezentanții organizațiilor membre au agreat și semnat forma finală a Coaliției profesioniștilor din sistemul de sănătate.

Membrii fondatori sunt Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentiști din România, Colegiul Farmaciștilor din România, Colegiul Psihologilor din România, Ordinul Biologilor, Biochimiștilor și Chimiștilor din Sistemul Sanitar din România, Federația SANITAS, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor și Federația Sindicatelor Medicilor €žDr. Ion Cantacuzino`.

În ședința de astăzi s-a făcut evaluarea discuțiilor avute cu Ministerul Sănătății (proiectul legii malpraxisului în forma agreată de Coaliție, rectificarea pozitivă de buget la sănătate, proiectul legii de salarizare).

Coaliția remarcă disponbilitatea de dialog a Ministerului Sănătății, finalizarea proiectului legii malpraxisului, în varianta agreată de Coaliție, rectificarea pozitivă a bugetului la sănătate.

Cu privire la proiectul legii salarizării lansat recent de Ministerul Sănătății, Coaliția remarcă că acest proiect se adresează doar unui număr restrâns de medici. Nu este un proiect de salarizare, ci un act normativ care stabilește criteriile de performanță și posibilitatea practicii private în spitale publice. Coaliția își menține punctul de vedere privind necesitatea unui proiect a legii salarizării special pentru profesioniștii din sistemul de sănătate, în care actualul proiect să se regăsească ca un capitol distinct.

De asemenea aspecte legate de funcționarea Coaliției și de programul mișcărilor revendicative.

S-a stabilit ca purtătorii de cuvânt să fie prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România și Marius Sepi, prim-vicepreședinte Federației SANITAS.

În ziua de 17 septembrie 2013, reprezentanții organizațiilor membre ale Coaliției din fiecare județ vor susține o conferință de presă în care va fi anunțat calendarul mișcărilor revendicative pe plan local.

Între 18 și 24 septembrie vor fi organizate pichetări în toate județele din țară și în Municipiul București, în fața Ministerului Sănătății și a Ministerului de Finanțe. În luna octombrie va fi organizat un miting la București.

€žSperăm ca prin acțiunile noastre să atragem atenția guvernanților că nu este de glumit. Profesioniștii din sistemul s s-au coalizat pentru a obține mai mulți bani pentru sănătate, o lege specifică de salarizare a personalului din sistemul de sănătate în care să se regăsească toate categoriile profesionale și alte lucruri specifice fiecărei profesii. Condiția noastră preliminară și nenegociabilă este dublarea salariilor medicilor rezidenți. În prezent, Ministerul Sănătății lucrează la un proiect în acest sens, sperăm că va fi pus pe site la sfârșitul lunii august`, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae.

€žDacă doleanțele noastre nu vor fi rezolvate în cursul lunii septembrie, vom organiza în octombrie un miting la București, iar ulterior acțiunile noastre se pot radicaliza`, a declarat Marius Sepi.

Următoarea ședință va avea loc pe 6 septembrie, orele 12,30 la sediul Colegiului Medicilor din România.

Biroul de presă
20 Iunie 2013
Proiect de modificare a legii malpraxisului

Va informam ca Ministerul Sanatatii a publicat azi, 21 iunie 2013, Proiectul de lege privind abrogarea Titlului XV, Răspunderea civilă a personalului medical și a furnizorului de produse și servicii medicale, sanitare și farmaceutice al Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Mai multe detalii puteti gasi aici

Propunerea de proiect o puteti vizualiza aici

Aici puteti gasi expunerea de motive

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro,
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ.
19 Iunie 2013
Arc peste Timp in Stomatologia Romaneasca

In data de 7 iunie 3013 s-a desfasurat evenimentul " Arc peste Timp in Stomatologia Romaneasca" organizat de Colegiul Medicilor Dentisti din Romania si Universitatea de Medicina si Farmacie " Carol Davila" din Bucuresti. Evenimentul a avut ca scop recunoașterea și omagierea întregii activități și a contribuției intelectuale la dezvoltarea stomatologiei românești a celor trei distinși academicieni și profesori: Acad. Prof. Dr. Valerian Popescu, Prof. Dr. Doc. Pătru Firu, Prof. Dr. Mircea Rusu.

Festivitatea de înalta ținută a reunit prestigioasa comunitate a stomatologilor din România, membri ai Academiei Române, reprezentanți ai Ministerului, cadre universitare de elită și personalități culturale reprezentative.

Adresat elitei stomatologilor, ceremonia a reprezentat inaugurarea unei noi direcții de prețuire a valorilor și progres prin omagiere și recunoașterea excelenței.

img Descarca filmul evenimentului. Click aici

pdf Descarca Scrisoarea CMDR catre participantii la eveniment. Click aici
17 Aprilie 2013
Demersuri publice CMDR

Colegiul Medicilor Dentiști din România a întreprins până în acest moment o serie de demersuri publice, ca urmare a sistării alocării de fonduri, la nivel național, pentru asigurarea asistenței stomatologice în sistemul public de asigurări de sănătate.

Descarca comunicatul privind masurile intreprinse de CMDR
09 Aprilie 2013
Protest CMDR

Protestul Colegiului Medicilor Dentiști din România privind sistarea alocarii de fonduri la nivel national pentru asigurarea asistentei stomatologice in sistemul public de asigurari de sanatate

descarca Descarca documentul de aici.
05 Aprilie 2013
Raport de activitate 2012 al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania

In sedinta Adunarii Generale Nationale din data de 16.03.2013 a fost prezentat si votat Raportul de activitate 2012 al Colegiul Medicilor Dentisti din Romania.

descarca Descarca Raportul de activitate 2012 al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania
23 Iulie 2012
Iulie 2012 - Competentele medicului dentist, specialist si primar in specialitatile medicinei dentare

Au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 482 din 13 iulie 2012 urmatoarele decizii ale Consiliului National:
nr. 49 Competentele medicului dentist, inclusiv ale medicului specialist si primar in stomatologie generala
nr. 50 Competentele medicului specialist si ale medicului primar in chirurgie dento-alveolara
nr. 51 Competentele medicului specialist si ale medicului primar in chirurgia oro-maxilo-faciala
nr. 52 Competentele medicului specialist si ale medicului primar in ortodontie si ortopedie dento-faciala
nr. 53 Competentele medicului specialist si ale medicului primar in parodontologie
nr. 54 Competentele medicului specialist si ale medicului primar in endodontie
nr. 55 Continutul minim al trusei de urgenta pentru cabinetul de medicina dentara
nr. 57 Competentele medicului specialist si ale medicului primar in protetica dentara21 Februarie 2013
Februarie 2013 - Consimtamantul informat si chestionarul de evaluare a starii generale

In sedinta Consiliului National din data de 19.01.2013 au fost adoptate Consimtamantul informat si Chestionarul de evaluare a starii generale. In conformitate cu art. 14 lit. e), sectiunea II din ROF atasarea acestor formulare la foaia de observatie devine obligatorie.

descarca Descarca formularul de evaluare a starii generale

descarca Descarca formular consimtamant informat
< 1 2 3 4 >
Pagina 3 din 4

Cauta medic dentist


Introduceti numele

Introduceti prenumele


  

Sponsorizare amenajare sediu CMDR


IBAN: RO65BREL0001070026850104

Newsletter

Introduceti adresa de email pe care sa va trimitem ultimele noutati.


Sediile CMDR

Afla locatia sediului CMDR din judetul tau... Click aici »


Linkuri utile