Home
Noutati


< 1 2 3 >
Pagina 2 din 3

27 Octombrie 2013
Intalnirea membrilor Coalitiei Profesionistilor din Sistemul de Sanatate cu Ministrul Sanatatii

Azi, 27 octombrie 2013, a avut loc la Ministerul Sănătății o nouă intâlnire a membrilor Coaliției Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate cu ministrul sănătății, d-nul Eugen Nicolăescu, fiind luate in discuție propunerile părților implicate in ceea ce privește revendicările profesioniștilor din sistemul de sănătate.

La discuții a participat și d-na prof. dr. Ecaterina Ionescu, președintele Colegiului Medicilor Dentiști din România, care a subliniat incă o dată solidaritatea corpului profesional cu ceilalți membri ai Coaliției, importanța soluționării revendicărilor comune, precum și necesitatea rezolvării problemelor specifice stomatologiei, respectiv reluarea decontării serviciilor de asistență medicală stomatologică furnizate in sistemul public de asigurări sociale de sănătate și finanțarea corespunzătoare a acestor servicii, redobândirea titlului de doctor-medic stomatolog, adaptarea cadrului legislativ care reglementează exercitarea profesiei de medic dentist conform cerințelor corpului profesional (Titlul XIII și legislație secundară), refacerea și sprijinirea rețelei școlare/studențești de cabinete de medicină dentară prin adoptarea de reglementări legislative care să permită funcționarea corespunzătoare a acestor unități, inclusiv a cabinetelor de medicină dentară din cadrul instituțiilor publice cu rețea proprie.
25 Octombrie 2013
Noutati in activitatea CMDR

Marți, 22 octombrie 2013, ora 14.00, a avut loc la sediul Ministerului Sănătății întâlnirea reprezentanților Comisiei de medicină dentară (prof. dr. Ecaterina Ionescu, prof. dr. Alexandru Bucur, dr. Alexandru Brezoescu, prof. dr. Mariana Păcurar, prof. dr. Norina Forna, prof. dr. Bogdan Dimitriu), precum și dr. Constantin Rădăuceanu (din partea CMDR) cu Domnul Secretar de Stat Adrian Pană și alți reprezentanți ai Ministerului Sănătății, pentru discutarea și finalizarea pachetului de bază pentru serviciile de stomatologie.

CMDR a înaintat pachetul de bază, aprobat în ședința Consiliului Național din data de 19 octombrie 2013, argumentând și justificând corespunzător fiecare procedură.

În aceeași zi, la ora 15.30, reprezentanții CMDR, au participat la întrevederea cu Ministrul Sănătății, Domnul Eugen Nicolăescu.

Principalele puncte pe agenda întâlnirii au fost:

Reconsiderarea relației dintre Ministerul Sănătății și CMDR pe principiul unui dialog permanent și real și dezbateri de idei pe toate problemele care interesează medicina dentară, în scop constructiv.

Considerarea sănătății orale ca o problemă de sănătate publică, integrată în strategia Ministerului Sănătății.

Reluarea finanțării din Fondul de Asigurări Sociale de Sănătate pentru serviciile de asistență stomatologică, concordantă cu un plafon corespunzător. Repartizarea a minimum 2% din fondul de sănătate pentru medicina dentară.

Programe de prevenție în sfera sănătății orale integrate în planul național de programe de prevenție.

Modificarea Titlului XIII în vederea asigurării funcționalității la nivelul CMDR, conform solicitărilor înaintate anterior Ministerului.

Revenirea la titulatura de doctor medic stomatolog, demers pe care Ministerul Sănătății să îl inițieze în colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

Miercuri, 23 octombrie 2013, ora 16.30, a avut loc la sediul Ministerului Sănătății întâlnirea reprezentanților Coaliției Profesioniștilor din Sistemul De Sănătate cu Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Doamna Mariana Câmpeanu și cu Ministrul Sănătății, Domnul Eugen Nicolăescu.

S-a discutat oportunitatea adoptării unei legi specifice de salarizare pentru personalul medical.

CMDR a fost reprezentat de Președinte, prof. dr. Ecaterina Ionescu.
07 Octombrie 2013
Participare la sedinta comisiei de Sanatate Publica a Senatului Romaniei

In data de 8 octombrie 2013 presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Romania a participat la sedinta Comisiei de Sanatate Publica a Senatului Romaniei privind analiza Pachetului Legislativ postat in dezbatere publica de catre Ministerul Sanatatii.
07 Octombrie 2013
Intilnire la Ministerul Sanatatii

In data de 7 octombrie 2013 a avut loc la Ministerul Sanatatii intilnirea presedintelui Colegiului Medicilor Dentisti din Romania cu secretarul general adjunct dr. Adela Neagoe privind propunerile de acte normative ale Ministerului Sanatatii in care nu s-a tinut cont de nici o solicitare a Colegiului Medicilor Dentisti din Romania.
07 Octombrie 2013
Sedinta extraordinara a Biroul Executiv National

In data de 4 octombrie 2013 a avut loc sedinta cu caracter extraordinar a Biroului Executiv National in care s-au discutat masurile ce se impun a fi luate avand in vedere propunerile de acte normative ale Ministerului Sanatatii in care nu s-a tinut cont de nici o solicitare a Colegiului Medicilor Dentisti din Romania.


08 August 2013
Revizuirea proiectului legii malpraxisului

Prezentul proiect de lege reprezinta forma refacuta a proiectului de Lege privind abrogarea Titlului XV Răspunderea civilă a personalului medical și a furnizorului de produse și servici imedicale, sanitare și farmaceutice al Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii postat pe site-ul Ministerului.

Mai multe detalii puteti gasi aici

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ.
07 August 2013
Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRES

București, 6 august 2013

Reunită la București, astăzi, 6 august 2013, reprezentanții organizațiilor membre au agreat și semnat forma finală a Coaliției profesioniștilor din sistemul de sănătate.

Membrii fondatori sunt Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentiști din România, Colegiul Farmaciștilor din România, Colegiul Psihologilor din România, Ordinul Biologilor, Biochimiștilor și Chimiștilor din Sistemul Sanitar din România, Federația SANITAS, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor și Federația Sindicatelor Medicilor €žDr. Ion Cantacuzino`.

În ședința de astăzi s-a făcut evaluarea discuțiilor avute cu Ministerul Sănătății (proiectul legii malpraxisului în forma agreată de Coaliție, rectificarea pozitivă de buget la sănătate, proiectul legii de salarizare).

Coaliția remarcă disponbilitatea de dialog a Ministerului Sănătății, finalizarea proiectului legii malpraxisului, în varianta agreată de Coaliție, rectificarea pozitivă a bugetului la sănătate.

Cu privire la proiectul legii salarizării lansat recent de Ministerul Sănătății, Coaliția remarcă că acest proiect se adresează doar unui număr restrâns de medici. Nu este un proiect de salarizare, ci un act normativ care stabilește criteriile de performanță și posibilitatea practicii private în spitale publice. Coaliția își menține punctul de vedere privind necesitatea unui proiect a legii salarizării special pentru profesioniștii din sistemul de sănătate, în care actualul proiect să se regăsească ca un capitol distinct.

De asemenea aspecte legate de funcționarea Coaliției și de programul mișcărilor revendicative.

S-a stabilit ca purtătorii de cuvânt să fie prof. dr. Vasile Astărăstoae, președintele Colegiului Medicilor din România și Marius Sepi, prim-vicepreședinte Federației SANITAS.

În ziua de 17 septembrie 2013, reprezentanții organizațiilor membre ale Coaliției din fiecare județ vor susține o conferință de presă în care va fi anunțat calendarul mișcărilor revendicative pe plan local.

Între 18 și 24 septembrie vor fi organizate pichetări în toate județele din țară și în Municipiul București, în fața Ministerului Sănătății și a Ministerului de Finanțe. În luna octombrie va fi organizat un miting la București.

€žSperăm ca prin acțiunile noastre să atragem atenția guvernanților că nu este de glumit. Profesioniștii din sistemul s s-au coalizat pentru a obține mai mulți bani pentru sănătate, o lege specifică de salarizare a personalului din sistemul de sănătate în care să se regăsească toate categoriile profesionale și alte lucruri specifice fiecărei profesii. Condiția noastră preliminară și nenegociabilă este dublarea salariilor medicilor rezidenți. În prezent, Ministerul Sănătății lucrează la un proiect în acest sens, sperăm că va fi pus pe site la sfârșitul lunii august`, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae.

€žDacă doleanțele noastre nu vor fi rezolvate în cursul lunii septembrie, vom organiza în octombrie un miting la București, iar ulterior acțiunile noastre se pot radicaliza`, a declarat Marius Sepi.

Următoarea ședință va avea loc pe 6 septembrie, orele 12,30 la sediul Colegiului Medicilor din România.

Biroul de presă
21 Iunie 2013
Proiect de modificare a legii malpraxisului

Va informam ca Ministerul Sanatatii a publicat azi, 21 iunie 2013, Proiectul de lege privind abrogarea Titlului XV, Răspunderea civilă a personalului medical și a furnizorului de produse și servicii medicale, sanitare și farmaceutice al Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Mai multe detalii puteti gasi aici

Propunerea de proiect o puteti vizualiza aici

Aici puteti gasi expunerea de motive

Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: propuneri@ms.ro,
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ.
20 Iunie 2013
Arc peste Timp in Stomatologia Romaneasca

In data de 7 iunie 3013 s-a desfasurat evenimentul " Arc peste Timp in Stomatologia Romaneasca" organizat de Colegiul Medicilor Dentisti din Romania si Universitatea de Medicina si Farmacie " Carol Davila" din Bucuresti. Evenimentul a avut ca scop recunoașterea și omagierea întregii activități și a contribuției intelectuale la dezvoltarea stomatologiei românești a celor trei distinși academicieni și profesori: Acad. Prof. Dr. Valerian Popescu, Prof. Dr. Doc. Pătru Firu, Prof. Dr. Mircea Rusu.

Festivitatea de înalta ținută a reunit prestigioasa comunitate a stomatologilor din România, membri ai Academiei Române, reprezentanți ai Ministerului, cadre universitare de elită și personalități culturale reprezentative.

Adresat elitei stomatologilor, ceremonia a reprezentat inaugurarea unei noi direcții de prețuire a valorilor și progres prin omagiere și recunoașterea excelenței.

img Descarca filmul evenimentului. Click aici

pdf Descarca Scrisoarea CMDR catre participantii la eveniment. Click aici
< 1 2 3 >
Pagina 2 din 3

Cauta medic dentist


Introduceti numele

Introduceti prenumele


  

Sponsorizare amenajare sediu CMDR


IBAN: RO65BREL0001070026850104

Newsletter

Introduceti adresa de email pe care sa va trimitem ultimele noutati.


Sediile CMDR

Afla locatia sediului CMDR din judetul tau... Click aici »


Linkuri utile